Topscorer!

ScreenHunter_69 Jul. 08 12.28ScreenHunter_70 Jul. 08 12.28Vooraf een topscorer kiezen uit groep G was helemaal niet zo’n rare gedachte. Met ‘hoogvliegers’als Panama en Tunesië veel kansen op veel goals. Harry Kane staat dan ook sinds die poulewedstrijden al bovenaan in de lijst. Ook Lukaku gaat het hele toernooi al goed door die groep G.

Kane is slechts gegokt door 3 deelnemers en Lukaku door 10!

Naast Kane en Lukaku zijn de enige serieuze kandidaten de Fransen Griezmann en Mbappé. Maar met nu beide 3 goals kunnen ze de beide klanten uit groep G nog bijhalen?

Mbappé is maar door 1 deelnemer genoemd als topscorer. Griezmann is wel door jullie als één van het vaakst genoemd als topscorer, 48 x. Alleen Neymar met 56x was meer genoemd. Messi met 34x maakt de top 3 topscorers door jullie ingevuld compleet. Daarnaast zijn rond tussen de 6 en 10x genoemd spelers zoals Lukaku, Ronaldo, Lewandowski. Namen zoals Hazard (2x), Müller (2x), Gomes (3x), Costa (3x), Suarez (2x), Jezus (4x), zijn incidenteel genoemd. Namen zoals James, Ziyech, Eriksen, Pogba, Giroud, Reus en nog een rits van dit soort namen zijn door 1 deelnemer als topscorer opgeschreven.

Wereldkampioen…….wie o wie?

ScreenHunter_70 Jul. 08 19.07

Brazilië en Duitsland zijn ver uit het meeste genoemd als Wereldkampioen en als Runner-up. Frankrijk was bij jullie één van de drie favorieten en nu de nog overgebleven favoriet. Frankrijk bij de laatste 4 zal voor de meeste de punten leveren. Deelnemers met of België of Engeland óf Kroatie maken straks écht het verschil. Sta je dan in de top 40 kan je zomaar nog een aardige gooi doen naar de prijzen!!

 

In de taart grafieken kan je zien hoe eindstand (winnaar en runner-up) en volgens jullie uit had moeten zien. Een ½% vertegenwoordigt afgerond één deelnemer.   ScreenHunter_70 Jul. 08 19.41 ScreenHunter_70 Jul. 08 19.42

De laatste 4!

kwartfinales-wk-2018-768x402

De sterke kant en de zwakke kant van het schema. Ook jullie hebben het zo ingevuld.

Engeland door jullie 8x bij de laatste 4 geschreven. Rusland 6x, Kroatië 5x en Zweden is door één deelnemer bij de laatste 4 gegokt aan de ene kant van het schema! De andere kant van het schema is andere koek; Brazilië 158x (alleen Duitsland was meer bij de laatste vier geschreven), Frankrijk 138x, België 54x en Uruguay 23x.

Het aantal door jullie te scoren punten kán ook hierdoor wel eens verrassend uitpakken! Het moet nog beginnen! Het is nog niet beslist! SPANNOND!!!

ScreenHunter_69 Jul. 04 21.55

Laatste 8

De laatste 8 zijn bekend. Op Engeland na staan de meest gekozen huidige kwart finalisten aan één zijde van het schema! Op basis hiervan wordt het dus Brazilië – Engeland!

6 juiste landen (84 punten) is maar 2 fout. Naast Remco die die punten gisteren al had zijn er drie anderen bij gekomen. Het jammere van die drie (Annie, Dave en Peter) is voor hun dat ze relatief onderaan stonden 🙁 .

Het toernooi gaat nu echt beginnen. De Skietuh pool dus ook!

ScreenHunter_69 Jul. 03 23.10

Schade Duitsland!

mcm1bcrsurwfifezh7c9Sodemieters, maar dat is een verrassing! De Wereldkampioen er uit! Ze waren het hele jaar al niet goed. Op dit WK bleken ze ook niet in de goede vorm te steken……goeie dag zeg……

Duitsland er voor het eerst uit na de poulewedstrijden. Onze pool wordt totaal anders nu! Duitsland is namelijk door jullie het meest genoemd in onderdeel 2 t/m 5; 744x. 744x minder punten worden er gescoord bij deze onderdelen.

Duitsland is 198x genoemd als 1/8-finalist. Nog 192x, maar 10 deelnemers zagen Duitsland stranden in de 1/8-finales en dus niet de kwartfinales halen. 175 deelnemers zagen Duitsland bij de laatste 4! Duitsland werd door jullie het vaakst gezien als runner-up (65x). 37x als Wereldkampioen. 53x met een derde plek en 24x met een vierde plek!

Het gaat niet gebeuren…..Schade! (???) Brazilië is nu de grootste favoriet……..bij jullie.

Laatste 16

De eerste landen zijn bekend. De 1/8-finales zijn nu al de moeite waard;

Spanje – Rusland, Portugal – Uruguay, Frankrijk – Argentinië, Denemarken – Kroatië, Brazilië – Mexico en Zweden – Zwitserland.

Welke landen halen de laatste 16 denken jullie? Opvallend genoeg, tot nu toe de door jullie het meeste ingevulde landen uit deze 1e vier poules!

ScreenHunter_69 Jun. 27 21.48

Zuiderburen

BELDe lih2dalgrsnp1xqskcogzlchting is ongekend. Het moet toch deze x gaan gebeuren. België is door bijna jullie allemaal opgeschreven bij de laatste 16 landen. Slechts vijf deelnemers hebben dit niet gedaan. België wordt net minder genoemd dan Frankrijk, Brazilië, Brazilië en zelfs Engeland uit dezelfde poule. België wordt 166 keer genoemd bij de laatste 8. 54 keer bij de laatste vier en is hiermee echt niet eens een topfavoriet maar een goede outsider. België wordt volgens 8 Wereldkampioen. 10 denken dat deze lichting het net niet haalt. België wordt opvallend veel genoemd als Troostfinale (22x 3e en 19x 4e).

Drie Belgische topscorer worden er genoemd: Mertens, Hazard (beide 1x). Lukaku wordt 10x genoemd als uiteindelijke topscorer.

België gaat volgens jullie tussen de 6 en 12 goals scoren op dit toernooi. Welk team niet?

België – Tunesië is voor jullie duidelijk. België wint met 2-0 (81x ingevuld). 4 hebben een overwinning van Tunesië gegokt en 10 denken aan een gelijkspel (1-1)

Portugal & Spanje

p6fgk5v2g6gwl9u0ndtl yeqvtrxwekn9d5fdewedSpanje en Portugal gaan morgen op herhaling. De mooiste wedstrijd op het WK tot nu toe was de wedstrijd tussen beide landen van het Iberisch schiereiland. Met 3-3 onbeslist. 3-3 voorspelden, weinig verrassend, geen van de deelnemers. Een gelijkspel werd door 93 deelnemers verwacht. 1-1 Was de meest ingevulde stand.

Ondanks deze onbesliste wedstrijd zien jullie Spanje duidelijk meer als favoriet. Spanje wordt door jullie 15x als Wereldkampioen genoemd (5e land). Portugal dan maar 5x (7e land). Spanje is door jullie ook ruim meer ingevuld als runner-up, als 3e plaats en als 4e plaats ingevuld.

Morgen tegen Marokko is Portugal zwaar favoriet. 129x deelnemers zien Portugal morgen liever winnen (i.v.m. met de pool punten); 2-1 is het vaakst genoemd. 51 hebben een gelijke stand ingevuld; 1-1 wordt het dan 30x. 14 Gokkers hebben Marokko als winnaar ingevuld; 1-2.

Bij Iran – Spanje is volgens jullie Iran kansloos. 189 deelnemers verwachten een ruime overwinning zelfs van Spanje (0-2; 51x, 0-3; 47x). 7 echte gokkers hopen morgen op een gelijkspel en 7 zelfs een overwinning van Iran.

Kleurloze Groep H?

GroepHInScreenHunter_70 Jun. 18 21.30 onze pool is de groep H met groepshoofd Polen, Senegal, Colombia en Japan de meest kleurloze. Weinig zien hier een winnaar uit komen. Japan is 1 maal genoemd als Wereldkampioen. Polen 1 maal als runner-up. Verder is Colombia en Japan een keer genoemd als de derde van de Wereld. 5 Deelnemers denken dat Colombia 4e wordt.Van alle poules worden deze 4 landen het minst genoemd bij de laatste 8 (99x) of laatste 4 (11x).

Colombia (167x) en Polen (152x) worden door jullie het meest in de 1/8-finales gegokt. Toch duidelijke favorieten in deze poule. Waar Japan (44x) en Senegal (30x) veel minder worden genoemd. Uit deze teams wordt in vergelijkbare lage getallen de topscorer gekozen (Lewandowski 6x, Osako (wie kent ‘m niet!) 1x en James 1x).